check
Produkt dodany do koszyka
.
Przejdź do koszyka
YAM YEST DESIGN - Lampa Etno
Projekt lampy - kwiatu powstał na potrzeby Państwowego Muzeum Etnograficznego w Warszawie, gdzie będziecie mogli go oglądać od końca października 2023. Kwiat miał w sposób symboliczny zobrazować charakterystyczne linie na płatkach kwiatów widziane w ultrafiolecie wyłącznie przez owady. Linie pełnią funkcję drogowskazów zapraszających owady do wnętrza kwiatu.
Oryginalny projekt przewidywał zainstalowanie górnej części lampy w blacie kubika ekspozycyjnego. Mobilna wersja, którą widzicie, zyskała typowe dla mojego stylu nóżki. Dzięki nim Etno stał się kolejnym ludkiem yyd - tym razem kwiatoludkiem! Wąską talię podkreśliłem pierścieniem w innym kolorze. Dzięki niemu lampa przypomina bukiet otulony papierem i przewiązany wstążką.
Lampa drukowana jest z efektem chropowatości. Podłączenie do prądu poprzez przewód w oplocie z włącznikiem. Zestaw zawiera żarówkę LED E14.
Przybliżone wymiary:
Wysokość: 36 cm
Średnica maks. : 20 cm
---
Cześć! Nazywam się Adam Szczęsny. Jestem założycielem marki Yam Yest Design.
Tworzę lampy przy pomocy druku 3D. Korzystam z najpopularniejszego typu filamentu - PLA, czyli takiego, który powstaje na bazie skrobi kukurydzianej. Materiał ten jest łagodny dla środowiska, a jednocześnie trwały i sprężysty - do moich produkcji sprawdza się idealnie!
Bardzo lubię zabawę kolorami i eksperymentowanie ze światłem, które przez nie przenika. Ta zabawa i radość z odkrywania są dla mnie podstawową motywacją do działania. Lubię zaskakiwać samego siebie. Uwielbiam też zagłębiać się w detale konstrukcyjne i szukać nowych rozwiązań. Jestem inżynierem i artystą - tak się ponoć mówi o architektach :) Jestem też dużym dzieckiem i daję sobie pozwolenie na kreowanie kreskówkowych form, które mają cieszyć, zaskakiwać, a przede wszystkim stwarzać super klimat we wnętrzach!